Viltkorv, bas

Filed Under: on september 29, 2009

  • 2000 gr Viltkött
  • 1000 gr Sidfläsk utan svål eller späck
  • 60 gr Salt med nitrit
  • ½ tsk Muskotnöt, mald
  • ½ tsk Ingefära, mald
  • ½ tsk Kryddnejlika, mald
  • 3 msk Svartpeppar, nymald
  • 1 ½ dl Cognac eller whisky

Mal köttet efter ditt tycke. Gillar du korv med grov, köttig struktur maler du med 6-8 mm hålskiva. Gillar du inte grov struktur maler du finare.

Blanda med övriga ingredienser och arbeta ihop smeten noga under minst 15 minuter. S

toppa i får- eller svin-fjälster från 25 mm upp till ca 32 mm och knyt av längder som passar din smak och tycke.

Låt därefter korven vila i kylen 1-2 dygn och mogna.

Låt därefter korven hänga luftigt och torka på ytan någon timma innan du röker den. Är korven fuktig på utsidan får den inte så fin färg i röken. Om du vill röka korven, gör du det efter din röks förutsättningar. Kallrök t.ex. 3 dygn och torka därefter korven svalt och luftigt tills den känns hård och fast. Varmröker du skall innertempen på korven upp till ca 72-75°C.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (4 röster, genomsnitt: 4,50 av 5)
Loading ... Loading ...