Morcilla

Filed Under: on juli 29, 2009

  • 1,5 dl Grisblod*
  • 900 gr Fläskkött
  • 850 gr Svål från gris
  • 150 gr Gul lök, finhackad och förvälld
  • 150 gr Sticklök, finhackad och förvälld
  • 50 gr Salt
  • 1 msk Socker
  • 1 msk Svartpeppar, nymald
  • 1 tsk Oregano
  • ½ tsk vardera av Kryddnejlika, muskotnöt och kanel.

*Finns fryst i en del livsmedelsbutiker

Mal fläskköttet grovt (8mm hålskiva) och skär svålen i fina kuber, så små som du kan. Blanda kött och svål med grisblodet. Blanda även i alla kryddor och salt. Blanda allt noga. Täck bunken och ställ den kallt över natten i kylen så smakerna hinner mogna. Fyll i krokfjälster och knyt av korvar ca 75-90mm långa, med tunt bomullsgarn/snöre. Sjud korvarna genom att lägga dem i kokande vatten och låta tempen sjunka till ca 80-90°C. Håll denna temp ca 1 timma. Kyl korvarna snabbt i isvatten.

Förvara korvarna inslagna i papper i kylen upp till en vecka. Lägg aldrig korv i plastpåse. Då möglar de lätt. Papper som skydd gör att korven får luft och möglet får svårt att bildas. Du kan även frysa in korvarna som då har en hållbarhet på ca 6 månader.

Morcilla serveras varm, nästan som vår blodpudding, dock smakrikare.Stek den försiktigt hel. Serveras gärna med stekt ägg men smakar också bra ihop med ris.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...

Lämna en kommentar