Salchicha Parillera de Asado

Filed Under: on juli 30, 2009

  • 350 gr Nötkött
  • 350 gr Fläskkött
  • 350 gr Späck
  • 1 msk Salt, utan jod
  • 1 tsk Socker
  • 1 msk Maizena
  • ½ tsk Vitlökspulver eller 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • ¼ tsk Svartpeppar, mald
  • ¼ tsk Oregano
  • 0,5 dl Vermouth(om du vill)

Mal kött och späck medelgrovt (5-6 mm hålskiva). Blanda det malda köttet med allt utom vermouth och arbeta ihop. Tillsätt slutligen vermouth och arbeta ihop väl. Stoppa i svinfjälster 26-28 mm i diameter och knyt av korvar lämpliga för grillning eller gör som i Argentina, en spiralformad korv med grillstickor som stöd(se bild). Låt gärna korven vila i kyl ett dygn så smakerna utvecklas och mognar fram. Håller ca 5 dygn i kyl och 6 månader i frys. Grilla som på en Argentinsk ”Asado”.

Se gärna länken: http://www.argentina.nu/gunilla2.htm

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...

Lämna en kommentar