Chorizo 2, Chorizo de Tolouca

Filed Under: on juli 29, 2009

  • 1000 gr Fläskkött
  • 175 gr Späck
  • 100 gr Torkade Ancho-chili, utan kärnor och innerväggar
  • 30 gr Torkade Pasilla-chili, utan kärnor och innerväggar
  • 1 Gul lök, finhackad
  • 2,5 dl Rödvinsvinäger
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressade
  • ½ tsk Spiskummin, mald
  • 2 st Kryddnejlikor, stötta i mortel eller malda
  • 1 tsk Svartpeppar, grovmald
  • ½ tsk Kanel, mald
  • 1 ½ tsk Korianderfrön, malda
  • 2 tsk Oregano
  • 2 tsk Paprikapulver

Ta ur kärnor och de vita väggarna fröna suttit på, från chilifrukterna. Skölj dem lätt i vatten och rosta dem precis torra i en stekpanna. De får inte ta för mycket färg då det ger en bitter smak. Mixa chili, lök, och vitlök med vinägern i en hushållsassistent till en slät smet. Tillsätt resten av ingredienserna utom köttet och blanda väl. Mal kött och späck grovt (8 mm hålskiva). Blanda det malda köttet med kryddmixen och arbeta ihop väl. Låt smeten stå övertäckt i kylen över natten så smakerna får mogna innan du stoppar i svinfjälster ca 30 mm i diameter och knyter av korvar i lämplig längd för grillning. Traditionellt knyts dessa korvar ca 5 cm långa. Stek eller grilla.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (2 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...

Lämna en kommentar