Julkorv, vegetarisk

Filed Under: on oktober 24, 2011

Källa. Dalarnas Tidning

Ingredienser

  • 3 dl råris
  • 1 dl vegetarisk buljong
  • 120 g tartex
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 gul lök
  • katrinplommon
  • örtsaltolja
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Koka råriset.
  2. Lägg riset i en matberedare och kör det tillsammans med 1 dl vegetarisk buljong.
  3. Blanda i 55 g tartex med 1 dl sojamjöl.
  4. Hacka 1 gul lök och blanda ner den i smeten, smaksätt med örtsalt.
  5. Bred ut hälften av smeten på ett oljat smörpapper och lägg därefter på bitar av tartex (cirka 65 g) och katrinplommon.
  6. Lägg på resten av smeten och rulla ihop smörpappret.
  7. Baka korven i ugn 200 grader, 30 minuter. Låt den svalna, lägg i kylen över natten.
  8. Ta av pappret, pensla med olja och rulla den i sesamfrön.
  9. Servera den kall i skivor eller ljummen.

Receptets ursprung

Pensionatet Saxenborg i Grangärde dukar upp till julbord.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...