Julkorv, vegetarisk 2

Filed Under: on oktober 24, 2011

Källa: cykeldag.se

Ingredienser

  • Ca 1 kg pumpa. gärna ”Butternut”
  • 1 medelstor palsternacka, ca 200 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 muskotnöt, riven
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar, några drag med kvarnen
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde eller gräddmjölk
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj en avlång ugnsform (experimentlystna uppmanas försöka med korvskinn och då konstgjorda, naturligtvis!)
  3. Finhacka lök och palsternacka, fräs dem i smör tills de nätt och jämnt är blanka
  4. Dela pumpan, avlägsna kärnorna och ta ur innanmätet. (Spar kärnorna, rosta dem och ät som snacks)
  5. Lägg rå pumpa ihop med lök och palsternacka i matberedare och finhacka
  6. Tillsätt alla de övriga ingredienserna och mixa till en grovkornig smet.
  7. Häll upp smeten i formen och baka längst ner i ugnen i cirka en timme.
  8. Prova med en sticka att smeten har stelnat i mitten. Ta ut och låt svalna något innan den stjälps upp ur formen.

Serveras med rotmos och senap, eller som en av rätterna på julbordet.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...