England

Filed Under: on juli 17, 2009

Bangers ´n´mash

Uttrycket är mer ett sätt att servera än ett recept. Det är ett engelskt uttryck för korv och mos. Korven finns i otaliga varianter såsom, fläsk-, fläsk och äpple-, tomat-, biff-korv, Lincolnshire, eller Cumberland.

Rätten serveras vanligtvis med en kraftig löksky. Det påstås att ”Bangers” föddes under andra världskriget men uppgifter tyder på att den fanns redan 1919.

Rätten är populär under vinterhalvåret och kan variera från den billigaste korvsorten serverad med pulvermos och sky från burk typ. ”Bovril”, till exklusiva gourmetkorvar med hemgjort mos och kraftig löksky.

Maträtten klassas som ”Pubmat”, vilken är lätt att laga, även i stora mängder och är smakrik och tillfredsställande. Lite lyxigare korvsorter serveras på s.k. ”Gastropubs”, såväl som enklare korvar på vanliga puben.

En variant på rätten är ”Banger Clock”. Ett lass med mos läggs upp på en tallrik och 12 korvar läggs upp som klockslagen på en klocka. Att vräka i sig en ”Banger Clock” anses vara ett hån mot hälsosamt tänkande och jämställs med att vräka i sig en ”Yard of ale”.

Ordet ”Banger” kommer sig av att korven ofta spricker med en smäll när man steker den.

Bangers and mash

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (2 röster, genomsnitt: 4,00 av 5)
Loading ... Loading ...