Vegetarisk Rotfruktskorv

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 3 st Morötter
  • 3 st Gula lökar
  • 1 st Kålrot ca 150gr
  • 1 st Palsternacka
  • 2 ½ dl Gula ärtor
  • 2 Ägg
  • 1 msk Persilja, hackad
  • Salt och peppar
  • Ev. ströbröd att panera med

Blötlägg ärtorna över natten. Byt vatten och salta lätt. Koka ärtorna mjuka ca 1 timma. Skala alla rotfrukterna och skär i mindre bitar. Koka dessa mjuka i lättsaltat vatten. Sila av allt vatten från ärtor och rotfrukter och mixa dessa till en grovkornig mix eller mal genom kvarn med 5-6 mm hålskiva(eller mindre om du föredrar slätare textur). Forma små korvar och rulla i ströbröd. Fritera i två omgångar, första gången bara 2 minuter och låt svalna. Andra gången till fin färg och krispig yta. Eller gör något av grundförslagen för vegetarisk korv.

Se introduktion av vegkorv.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...