Vegetarisk Krydd & Bönkorv

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 5 dl Kokta pintobönor, gärna från burk, utan vätskan
  • 1,5 dl Brödsmulor från dagsgammalt, vitt bröd utan kanter
  • 1,5 dl Gul lök, finhackad
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 1,5 dl Tomatjuice eller tomatpuré spädd till hälften med vatten
  • ½-1 tsk Fänkålsfrön, malda
  • ½ tsk-1 nypa Cayennepeppar
  • ½ tsk Basilika
  • 1 msk Persilja, finhackad
  • Salt efter smak
  • Ev. ströbröd att rulla i

Mosa bönorna grovt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt. Forma små korvar och rulla i ströbröd. Fritera i två omgångar, första gången bara 2 minuter och låt svalna. Andra gången till fin färg och krispig yta. Eller gör något av grundförslagen för vegetarisk korv.

Se introduktion av vegkorv

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...