Italiensk Kryddig Veggokorv

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 1 liten Gul lök, finhackad
  • 3 msk Olivolja
  • 3 msk Parmesanost, riven
  • 3 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 5 dl Kokt, kallt ris
  • 2 ½ dl Kokta kidneybönor
  • 1-2 ägg
  • 1 tsk Timjan
  • 1 tsk Oregano
  • 1 tsk Salvia
  • ¼ tsk Torkade korianderblad

Fräs löken glansig i en msk av oljan. Tillsätt parmesan och vitlök och fräs bara lite försiktigt. Ta av plattan. Blanda i en bunke, ris, bönor, ägg, timjan, oregano, salvia och koriander samt lökfräset. Flytta över till en assistent med knivar och kör till grov, mix inte puré. Om du vill kan du köra blandninge genom korvkvarnen och då 4-5 mm hålskiva. Du får då en grövre struktur på din veggokorv. Forma korvar och lägg på en bit folie och snurra folien tätt omkring så korvens form håller sig. Dessa steker eller kokar du färdiga. Eller stoppa smeten i kollagenfjälster av önskad grovlek och forma snygga korvar. Det finns även fjälster av cellulosa som är helt garanterat fria från animalier. Stek eller grilla korvarna eller om du vill, rök dem innan grillning och stekning.

Se introduktion av Vegetarisk korv

 

Korven på bilden är gjord i aluminiumfolie där denna har snurrats i ändarna och sedan ugnsbakats.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...