Glamorgan Walesisk Korv

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 5 dl Brödsmulor av dagsgammalt vitt bröd utan kanter
  • 170 gr Cheddarost, riven
  • 2 msk Salladslök eller purjolök, finhackad
  • 2 msk Persilja, finhackad
  • 1 msk Mejram, färsk, hackad
  • 1 msk Senap, grovkornig, inte för söt
  • 2 st Ägg varav vitan från ena ägget sparas till panering

•Svartpeppar, nymald

•Ströbröd att rulla i

Blanda brödsmulorna med osten, löken, persilja, mejram, senap samt de två äggen utan en vita. Smaka av med svartpeppar och blanda ihop väl. Forma ca 8 små korvar. Vispa upp äggvitan till lätt skum. Doppa korvarna i vitan och rulla dem i ströbröd. Fritera korvarna 2minuter i olja och låt rinna av på hushållspapper. Fritera korvarna färdigt en gång till för att få fin skorpa. Korvarna kan nu varmhållas i ugnen en stund vid 150°C om gästerna dröjer. Glamorgan kallas ibland för fattigmanskorv i Wales men har blivit en delikatess på många resturanger.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...