Sommarkorv Provencal

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 1350 gr Fläskkött, karré
  • 250 gr Bacon, tärnad
  • 2 msk Råsocker eller brun farin
  • 8 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 450 gr Pistaschnötter med skal*
  • 2 dl Rött vin
  • 4 msk Persilja, finhackad
  • 4 tsk Vitpeppar, nymald

*Skala nötterna och blötlägg dem kvällen innan i rödvinet.

Mal kött och bacon grovt (8 mm hålskiva). Blanda det malda köttet med övriga ingredienser samt nötterna och vinet. OBS! Nötterna ska vara hela! Arbeta ihop smeten noga ca 15 min och stoppa i svinfjälster eller det fjälster du får tag i. Använder du kvarnens stoppningshorn tar du bort kniven så nötterna följer med hela. Knyt av lämpliga grillängder och låt korvarna mogna ett dygn i kylen innan du grillar dem och serverar med lämpliga tillbehör

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...