Sommarchorizo

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 2270 gr Fläskkött, karré
  • 2,5 dl Kallt, vitt vin
  • 8 tsk Paprikapulver
  • 5 tsk Salt
  • 5 tsk Vitlök, pressad
  • 2-4 tsk Cayennepeppar, mald (den större mängden ger starkare korv)
  • 2 tsk Spiskummin, mald
  • 2 tsk Oregano
  • 1 tsk Svartpeppar, nymald

Mal köttet grovt (8 mm hålskiva). Blanda noga med övriga ingredienser och arbeta ihop smeten under 15 min. Stoppa i svintarm 28-30 mm i diameter och knyt av korvar á 15-20 cm.

Låt korvarna mogna över natten i kylen. Grilla och servera med t.ex en god salsasås och andra goda tillbehör.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...