Rosmarinkorv

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 680 gr Kalvkött
  • 900 gr Fläskkött
  • 680 gr Oxbringa
  • 1 msk Rosmarin
  • 1 tsk Muskotnöt, mald
  • 1 tsk Timjan
  • 2 tsk Svartpeppar, nymald
  • 1 tsk Mejram
  • 1 ½ msk Salt
  • 2,5 dl Vit vin

Blanda allt utom köttet med vinet och låt stå och dra ca en timma. Mal köttet fint (3 mm hålskiva). Blanda det malda köttet med kryddblandningen och arbeta ihop smeten noga under ca 15 minuter. Stoppa i lämpligt fjälster och knyt av korvar som passar för grillen. Låt korvarna mogna ett dygn i kylen innan de grillas och serveras med somriga tillbehör.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...