Ölkorv, BBQ Stick

Filed Under: on juli 31, 2009

  • Fläskkött 2400 gr
  • Späck 600 gr
  • Salt 75 gr
  • Vitlök, pressad 30 gr
  • Svartpeppar 25 gr
  • Paprikapulver 60 gr
  • Spiskummin, mald 18 gr
  • Koriander, mald 25 gr
  • Kryddpeppar, mald 8 gr
  • Kryddnejlika, mald 5 gr
  • Sellerifrön, malda 5 gr
  • Senapsfrön, malda 12 gr
  • Jalapeño-chili, mald* 10 gr

*Gör en provstekning på smeten och justera efter smak

Mal kött och späck medelgrovt till grovt (5-8 mm hålskiva). Blanda med övriga ingredienser och arbeta smeten ordentligt. Stoppa i fårfjälster ca 25 mm i diameter och gör valfritt långa korvar eller som ölkorvar brukar vara ca 20-25 cm. Låt korvarna torka på ytan innan de svalröks under ca 5-10 timmar med t.ex. alspån eller vad du tycker om. Häng därefter korvarna på tork i svalt, luftigt utrymme utom räckhål för gnagare och husdjur. När korven känns fast och hård vid tryck är den klar. Frys eller ät direkt! Det som inte fryses och inte går åt direkt bör inte förvaras i plastpåse då det lätt möglar. Rulla in i vaxat papper eller vanligt bakplåtspapper och förvara i kylen.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 4,00 av 5)
Loading ... Loading ...