Korv med soltorkad tomat

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 2270 gr Fläskkött, karré
  • 340 gr Mozzarella, skuren i små kuber ca 5 x 5 mm
  • 1 knippe Slätbladig persilja, finhackad
  • 180 gr Soltorkad tomat i olja, grovhackad
  • 1 msk Basilika
  • 1 msk Fänkålsfrön, hela
  • 1 msk Svartpeppar, grov- och nymald
  • 1 msk salt
  • 1 msk Korianderfrön, malda
  • 2 dl Vitt torrt vin

Blanda allt utom kött, mozzarella och soltorkad tomat med vinet och låt stå och dra någon timma. Mal köttet grovt (8 mm hålskiva). Blanda det malda köttet med alla övriga ingredienser och arbeta ihop noga under ca 15 min. Stoppa i svinfjälster 28-30 mm i diameter eller i det fjälster du får tag i. Knyt av lagom långa grillkorvar och låt dessa moga ett dygn i kylen innan du grillar dem och serverar med lämpliga tillbehör.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...