KISS-korv

Filed Under: on juli 31, 2009

Keep It Simple Stupid = Gör det enkelt dummer! Ett uttryck myntat i USA när man kom på sig själv med att göra allt för komplicerat.

IMG_1415

Efter funderingar kring tillverkningen av korv kom vi på att många kanske tycker det blir krångligt att köpa dyra kvarnar och korvstoppare och allsköns dyra tillbehör. Hur kan man göra då……?

Vid en inhandlingsrunda på ICA-Maxi inhandlades en plasttratt och en plåttratt. Plasttratten kostade 11 kronor och blev valet vid vårt ”Low Tech” projekt.

IMG_1416

Ett paket fläskfärs av bästa sorten inhandlades. Då slipper man mala. Fråga gärna efter grovmald färs som ger rejälare korv. Du kan också skära olika grova bitar av annat fläskkött och eller späck för att få grövre struktur.

IMG_1417

Kryddor och salt blandades med färsen och smeten arbetades ihop ordentligt.

IMG_1418

Här träs det sköljda fjälstret på tratten som ska få tjäna som korvstoppare. En knut slås i änden för att inte smeten ska åka ur. För korv av större diameter krävs större tratt och grövre fjälster.

IMG_1422

Pressa korvsmeten genom tratten och håll en hand på fjälstret så det inte trillar av.

IMG_1419

Fyll hela längden fjälster med korvsmet innan du separerar korvarna.

IMG_1423

När hela längden är fylld (du bestämmer själv längden) knyter du änden.

Stoppa inte för hårt i fjälstret. Det brister lätt då när man steker korven.

IMG_1424

Kläm försiktigt och vrid där du vill korven ska sluta och du har snart många fina korvar i valfri längd.

IMG_1426

Stek sedan korven och berätta för alla att du gjort den själv!

I stort sett alla korvar avsedda för stekning och grillning kan göras på detta sätt.

Råkar du ha en ordentlig rök är det inget som hindrar dig från att göra rökt korv.

Detta sätt kan vara en väg att prova på denna utomordentliga hobby innan man vet om man ska satsa på inköp av avancerad utrustning

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (11 röster, genomsnitt: 4,55 av 5)
Loading ... Loading ...