Käsewurst

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 2000 gr Fläskkött, sidfläsk eller karré
  • 500 gr Emmentalerost eller annan god ost
  • 5 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk Timjan
  • 2 msk Svartpeppar, nymald
  • 2 msk Vitpeppar, nymald
  • 20 gr Salt
  • 3 msk Herbes de Provençe

Skär osten i mycket små bitar 3-5 mm. Mal köttet fint (2-3 mm hålskiva) och blanda med övriga ingredienser. Arbeta ihop smeten noga under ca 15 minuter. Stoppa i svinfjälster 28-30 mm och knyt av korvar á 15-20 cm längd. Lägg korvarna i kokande vatten som sedan bara får precis sjuda, under ca 5 minuter. Kyl korvarna under rinnande, kallt vatten. Grilla och njut!

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...