Italiensk pepparkorv

Filed Under: on juli 31, 2009

2725 gr Fläskkött, karré

4 tsk Fänkålsfrön, lätt stötta i mortel

2 msk Chiliflingor

1 st Vitlöksklyfta, pressad

¼ tsk Timjan

1 st Gul lök, finhackad

½ tsk Lagerblad, smulat fint

1 ½ msk Svartpeppar, nymald

¼ tsk Korianderfrön, nymalda

2 msk Salt

2,5 dl Rött vin

Blanda allt utom köttet med det röda vinet. Låt stå och dra en timma. Mal köttet grovt (8 mm hålskiva). Blanda det malda köttet med kryddblandningen och arbeta ihop noga under ca 15 minuter. Stoppa i lämpligt fjälster, t.ex. svinfjälster 28-30 mm och knyt av 7-8 cm långa korvar som man gör i Italien. Låt korvarna mogna ett dygn i kylen innan de grillas sakta. Servera med somriga italienska tillbehör.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...