Grekisk sommarkorv

Filed Under: on juli 31, 2009

2270 gr Fläskkött, karré

340 gr Fetaost, smulad

1 knippe Slätbladig persilja, finhackad

180 gr Kalamataoliver, hackade

1 msk Oregano

1 msk Anisfrön, lätt stötta i mortel

1 msk Svartpeppar, grov- och nymald

1 msk Salt

1 msk Korianderfrön, nymalda

1 msk Vitlök, pressad

2 dl Vitt vin, torrt

Blanda allt utom kött och ost med vinet och låt stå och dra någon timma. Mal köttet medelgrovt (5-6 mm hålskiva). Blanda det malda köttet med den smulade fetaosten och resterande ingredienser. Arbeta ihop noga under ca 15 minuter och stoppa i valfritt fjälster och knyt av korvar som passar dig och dina gäster. Låt korvarna mogna ett dygn i kylen innan du grillar dem och serverar med tzatziki och grekisk tomatsallad samt ett gott grekiskt lantbröd.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...