Fredriks vildsvinskorv-ölkorv

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 3kg vildsvin (galt går alldeles utmärkt)*
  • 1kg späck
  • 80gr svart peppar fin
  • 80gr svart peppar grov
  • 80gr salt (havssalt) (ej mer än 20gr/kg annars går sältan igenom)
  • 40gr grillkrydda
  • 100gr paprika pulver
  • 40gr chili pulver
  • 120gr vitlök (efter tycke och smak)
  • 80gr spiskummin (efter tycke och smak över 20 går spiskummin igenom i smak)

*För dig som inte är jägare kan vi berättat att galt, d.v.s. hanen kan på grund av hormoner få en speciell smak i köttet. Detta framträder särskilt när man värmer upp eller tillreder köttet. Det är inte farligt men luktar och smakar inte så kul. Då denna korv kallrökes, förstärks denna smak inte alls utan köttet är alldeles utmärkt för denna korv.

Mal köttet medelgrovt till grovt och blanda med salt och kryddor. Glöm inte att arbeta ihop smeten ordentligt så kryddor fördelas och smeten binder ihop sig. Stoppa i tunna fårfjälster och knyt av ölkorvslängder som sedan kallrökes i 48 timmar.

Om du har sans och balans och inte hungrar för mycket, låter du korvarna hängar luftigt och svalt för att torka tills de är fasta eller till och med hårda innan du och dina vänner mumsar in på dem.

Smokehouse39

Receptmakare: Fredrik Pedersen, Skåne

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...