Slovački kulen

Filed Under: on december 5, 2009

från Vojvodina i Slovakien

  • 3000 gr Fläskkött
  • 60 gr Salt
  • 10 gr Svartpeppar, nymald
  • 6 gr Spiskummin, lätt stött i mortel
  • 15 gr Starkt paprikapulver (Gärna Horgoš Ljuta)
  • 30 gr Paprikapulver
  • 35 gr Vitlök, pressad

Mal köttet grovt (8-10 mm hålskiva).

 Blanda med övriga ingredienser och arbeta ihop smeten noga under ca 15 minuter.

Stoppa i vanliga krokfjälster och knyt av korvar á 40 cm längd.

Korven kan lufttorkas svalt och luftigt tills den känns hård och fast och skäras i tunna skivor eller stek den färsk. Vanligast är att ha korven i soppa.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...

Lämna en kommentar