Njeguška kobasica

Filed Under: on december 5, 2009

  • 2100 gr Magert fläskkött
  • 900 gr Sidfläsk utan svål
  • 60 gr Salt
  • 10 gr Svartpeppar, nymald
  • 12 gr Vitlök, pressad
  • 30 gr Paprikapulver

Skär köttet i kuber om 10 x 10 mm eller mal grovt (10 mm hålskiva).

Blanda med övriga ingredienser och arbeta ihop smeten noga under minst 15 minuter. Låt smeten mogna övertäckt i kylen under ett dygn.

Stoppa i svinfjälster ca 30 mm idiameter och knyt av korvar á 35-40 cm längd.

Låt korvarna hänga och torka några timmar innan korven hängs i röken.

Kallrök korvarna med bok spån 5-6 gånger 2-3 timmar varje gång.

Torka korvarna mörkt, luftigt och svalt tills de känns hårda och fasta.

Korven kommer från Montenegro och är en hyllning till Petar I Petrović-Njegoš (1747-1830) som var både andlig  och militär ledare i Montenegro under tiden då landet invaderades av deras Serbiska grannar.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...

Lämna en kommentar