Surkål, Chemnitz

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 1 Burk surkål ca 800 gr germany
  • 2 st Gula lökar skurna i tunna skivor
  • 1 Bit varmrökt fläsk ca 10×10 cm och normaltjock.
  • 2 Lagerblad
  • 10 st Vitpepparkorn
  • 10 st Svartpepparkorn
  • 1 st Rå potatis (se texten)
  • Ev lite kummin
  • Ev Salt för att justera smaken

Skiva det rökta fläsket i ca 5-10 mm skivor eller skär i kuber om 1×1 cm. Fräs fläsket i en kastrull på 1,5 liter. Lägg i den skivade löken och fräs den försiktigt med fläsket. När löken är ”genomskinlig”, slår du på hela burken med surkål. Tillsätt alla pepparkornen och lagerbladen och sjud det hela 20 min. Om du vill ha kummin i, lägger du i det nu. Fyll på med vatten så det precis täcker surkålen i grytan. När allt har sjudit i 20 min river du den skalade, råa potatisen fint och lägger detta i kastrullen och rör om. Nu blir allt härligt simmigt och är färdigt att servera till följande:

Bratwurst och Löwensenf

Weiβwurst och kartoffelsalat

Knackwurst

4790067_blog

mm. mm.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (2 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...