Stuvad potatis

Filed Under: on juli 31, 2009

  • Bechamel sås (mjölksås)sweden
  • 2 matskedar smör
  • 2-3 matskedar vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk
  • salt, peppar och eventuellt riven muskot

Smält smöret i kastrullen på medlevärme. Tillsätt mjölet och vispa in det i smöret. Låt vetemjölsmassan fräsa i en minut utan att brynas. Vispa ned mjölken i mjölblandningen. Häll i mjölken. Rör konstant tills den har kokat i 1-2 minuter, sänk värmen till låg värme. Låt stå 5-10 minuter.

Kryddning

Botanisera fritt mellan följande förslag

  • Hackad dill
  • Gräslök
  • Perilja
  • Dragon
  • Curry
  • Riven pepparrot
  • Hackad purjolök

7-8 potatisar (fast sort som Astrix eller liknande) som skärs upp i lagom stora bitar och kokas nästn färdiga. Vänds ner i mjölksåsen och för sakta sjuda 5-10 minuter.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...