Räksallad

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 400 gr Räkor utan skal. Låt rinna av om de legat i lag eller varit frysta.
  • 1 dl Rättika, finhackad
  • 1-2 dl Majonnäs, kan du få tag i Skåne Finkost’s majo ska du vara glad.
  • 0,5-1 dl Gräddfil
  • Lite finhackad dill
  • Saften av en halv citron

Hacka rättikan i mycket små tärningar ca 3-5 mm. Koka upp lite lättsaltat vatten och lägg i rättikstärningarna som hastigast. Sila av vattnet och spola snabbt med kallt vatten. Låt rinna av. Blanda majonnäs och gräddfil ungefär 2 del majo till 1 del gräddfil, mindre majo om du inte vill ha så fet mix eller använd magrare majo om du törs(min privata anmärkning). Blanda alla övriga ingredienser och tillsätt majonnäsröran lite i taget så du får en fast räksallad och inte en lös majonnäsröra. Om du vill ha den lite rosa färgen som är på korvkioskens räksallad tillsätter du någon droppe spad från inlagda rödbetor.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...