Potatissallad, färsk

Filed Under: on juli 31, 2009

Ingredienser:sweden

  • 600 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk kapris
  • 2 ½ dl majonäs
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 bunt finskuren gräslök
  • 1 msk Dijonsenap
  • ½ msk ansjovisspad
  • salt och peppar

Garnityr:

  • ½ rödlök
  • stora kaprisbär

Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, var noga med att den inte blir överkokt. Lät den kallna helt. Skala och fihacka lökarna. Grovhacka kaprisen. Blanda majonäs ochen och gräddfilen väl. Tillsätt resten av indredienserna utom potatisen, rör om och smaka av med salt och peppar. Skiva potatisen och vänd ned den i såsen. Skala och skär rödlöken i smala ”båtar”. Strö över dem i potatissalladen. Ställ kallt i ett par timmar.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...