Potatismos

Filed Under: on juli 31, 2009

Ingredienser:

  • 1 kg mjölig potatis (King Edward)
  • 3 dl gräddmjölk (2 ½ dl mjölk, ½ dl grädde)
  • 2 msk smör
  • nyriven muskotnöt
  • Salt och peppar

Skala och koka potatisen mjuk. Värm gräddmjölken samtidigt. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut. Pressa eller visp poatatisen direkt i kastrullen, tillsätt smöret och späd med den heta gräddmjölken till ett jämt, fint mos. Smaksätt med några riv på en muskotnöt, salt och peppar.

 Chipo24

Skall du ha moset till sn svensk hemmagjord kvalitetskorv så kan du förädla moset något:

Byt ut 1/3 av potatisen mot rotselleri och tillsätta riven västerbottenost.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...