Pomarola

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 1000 gr Färska tomater
  • 8-10 st Basilikablad, färska
  • Olja att steka i
  • 1-2 msk Salt
  • 1 tsk Socker
  • Lite grovmalen svartpeppar

Skär tomaterna i små bitar. Lägg tomaterna i en gryta tillsammans med salt och socker. Sjud under lock på medelvärme ca 10 minuter. Tag bort locket och låt vätskan ånga bort ca 10 minuter. Rör om då och då. Tag upp tomatröran och passera den genom en sil för att få bort skal och frön. Blanda de passerade tomaterna med den finhackade basilikan och smaka av med salt och svartpeppar. Rör gärna ner lite god olivolja i såsen.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...