Pepparrotssås till julkorv 1

Filed Under: on november 20, 2011

  • 8 dl buljong från koket av julkorven
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk beurre manié (blanda 3 msk mjöl med 2 msk smält smör i ett glas)
  • 3 dl riven färsk pepparrot eller 4-5 msk pepparrot från tub
  • 75 g smör (valfritt)

 

  1. Pepparrotssås: sila buljongen. Koka upp buljongen i en kastrull.
  2. Häll i grädden och låt koka upp.
  3. Tillsätt och vispa i beurre manié (blanda ihop smör och mjöl till en pasta). Såsen tjocknar och låt såsen koka 10 minuter. Rör då och då.
  4. Rör ev. i extra smör.
  5. Smaksätt pepparrotssåsen med salt och peppar. Håll pepparrotssåsen varm.
Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...