Onion gravy / Löksky

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 3-4 stora lökar skivade tunt. Blandade löksorter ger godare smak. T.ex. Gul och röd lök.
  • 75 gr smör
  • 400 ml kraftig buljong, kyckling-, ox-, kalv-, grönsaks-.
  • 2 tsk Dijonsenap ev.
  • 1 dl rött vin ev
  • 1 msk Worcestersauce ev
  • Salt och peppar

Smält smöret I en stekpanna. Fräs de skivade lökarna ca 20min. Sänk värmen till det lägsta och sätt lock på pannan. Låt stå och puttra i ca 1 timma så löken blir riktigt brun. Den långa tiden gör att smakerna utvecklas och färgen djupnar, vilket ger en kraftig och god löksky.

Tillsätt buljong och ev övriga ingredienser. Låt puttra någon minut och smaka av med salt och svartpeppar.

Chipo24

Passar utmärkt till engelsk ”Banger” eller ”Chipolata” med mos.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...