Nam Prik Naroc Hellfire sauce från Thailand

Filed Under: on juli 31, 2009

  • Rapsolja till friteringthailand
  • 900 gr Fiskfilé från insjöfisk
  • 5 dl Thaichilifrukter, färska
  • 1,5 dl Vitlök utan skal
  • 1,5 dl Scharlottenlök utan skal
  • 3 msk Räkpasta (Gupi)
  • ½ dl Fisksås (Nam pla)
  • 3-4 msk Palmsocker

Dela fisken i bitar och fritera den i olja till den är gyllenbrun. Hacka chili, vitlök och lök och rosta dessa hastigt i en stekpanna. Ta upp fisken ur oljan och lägg fisken samt de rostade grönsakerna i en assistent med knivar och mixa till en slät pasta. Lägg pastan i en stekpanna eller wok och låt den få ett uppkok så den börjar bubbla.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...