Lecsó

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 1 kg Paprika hungary
  • 500gr Tomater
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 msk Paprikapulver
  • Ev lite finhackad chili
  • Salt
  • Olja till stekning

Ta ur kärnor och skräp ur paprikorna och skär dem i bitar eller ringar, ganska grova. Skålla tomaterna och ta bort skinn och skär bort fästet. Hacka tomaterna. Skala och finhacka löken. Fräs lökengenomskinlig i lite olja. Dra stekpannan av plattan och rör i paprikapulvret. Tillsätt paprikorna och salta. Täck med lock och låt det hela puttra 10 min. Tillsätt sedan tomaterna och låt allt puttra ca 10 min till. Mot slutet kan man tillsätta lite ungersk korv om man vill. 200 gr Debreciner eller kolbasz i bitar smakar gott.

4116764_blog

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...