Korvbröd

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 1,5 dl mjölk
  • 25 gram jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sirap
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl

Om du vill kan du byta ut hälften vetemjöl mot grahamsmjöl och lägga till någon msk fiber eller kli så får du ett nyttigare korvbröd. Med dinkelmjöl så får du Gi-korvbröd. Detta recept på hembakt bröd blir också goda hamburgerbröd.

Värm mjölken till fingervarm. Lös upp jästen med saltet i lite av det mjölken i en stor bunke. Blanda i mjölet och resten av ingredienserna utom 1 dl mjöl. Blanda korvbrödsdegen tills den blir genomarbetad och börjar släppa från kanten i bunken. En bakmaskin funkar utmärkt eller matberedare eller knåda ihop för hand. Låt degen till korvbröden jäsa under bakduk på en varm plats i en halvtimme.Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den till en avlång limpa. Dela upp degen till 16 bitar.Forma dem till 8 cm långa korvbröd och lägg på en smord plåt (eller med bakpapper). Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter. Sätt på ugnen 200 grader.Grädda i ugnens mitt i ca 8 minuter tills korvbröden fått fin färg och är genombakta.sausages-rolls-chimichurri-sauces

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...