Gochujuan Dipsås från Korea

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 1 tsk Sojasås, gärna från Koreasouthkorea
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Socker
  • 2 tsk Vinäger
  • 1 tsk Cayennepeppar, mald
  • 2 tsk Salladslök, finhackad
  • 1 tsk Gomasio*

*Gomasio=Sesamsalt. Rosta ½ dl sesamfrön i en stekpanna tills det börjar poppa. Häll fröna på en tallrik och låt svalna ca 10 minuter. Stöt eller mixa de rostade sesamfröna med 1 msk salt i en mortel eller elektrisk kaffekvarn.

Blanda alla ingredienser och låt stå en stund och mogna innan servering. Håller ca 1 vecka i kylen.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...