Currysås till Currywurst

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 4 msk Rapsoljagermany
  • 200 gr Tomatpuré
  • 4 msk Currypulver
  • 1 msk Gurkmeja
  • 1 tsk Stjärnanis, mald
  • 1 tsk Cayennepeppar
  • 200 ml Apelsinjuice
  • 200 ml Grönsaksavkok (kokvatten från olika grönsaker)
  • 1 msk Grönsaksbuljongspulver
  • 1 msk Honung
  • Salt & peppar

Fräs tomatpurén i rapsoljan en liten stund. Tillsätt curry, gurkmeja, stjärnanis och cayennepeppar och fräs ytterligare en minut. Tillsätt juice, avkok och buljongpulver och låt koka ihop till ketchup-konsistens. Smaka av med honung samt salt och peppar. I stora delar av norra Tyskland får man en vanlig bratwurst serverad i bitar, täckt av currysås.

2640024_blog

Så här ska currywurst serveras! På enkel papptallrik och med pommes och majonnäs.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...