Chimichurri

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 5 dl Persilja, hackad
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • ¼ tsk Oregano
  • 1 nypa Chiliflingor eller cayennepeppar(mald)
  • ¾ tsk Spiskummin, mald
  • ¼ tsk Paprikapulver
  • ½ tsk Salt
  • ½ tsk Svartpeppar, mald
  • ½ Lagerblad
  • 2 msk Olivolja
  • ½ dl Rapsolja
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 1 ¼ dl Vitvinsvinäger

Blanda persilja och vitlök i en skål. Tillsätt oregano, chili, spiskummin, paprikapulver, lagerblad, salt och peppar och blanda väl. Tillsätt oliv- och rapsoljan och rör om väl. Tillsätt slutligen balsam- och vitvinsvinägern och rör om väl. Låt gärna chimichurrin stå framme i rumstemperatur i ca 2 timmar innan den används som topping till en ”Choripán”


Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...