Chili Dog Fyllning

Filed Under: on juli 31, 2009

  • 3-4 msk Matoljausa
  • 900 gr Nöt- eller blandfärs, gärna grovmald
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 dl Tomatpuré, ej ketchup
  • 1 st Gul lök, finhackad
  • 5 dl Oxbuljong, gärna från tärning
  • 5 msk Chilipulver
  • 6 msk Majsmjöl eller annan redning
  • 2 tsk Socker
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Spiskummin, mald
  • 1 st Lagerblad
  • Fräs lök och vitlök mjuk i oljan ca 7-9 min. Tillsätt chilipulver, socker och spiskummin. Fräs under omröring, försiktigt ytterligare ca 2 min. Tillsätt köttfärs och låt denna bli genomfräst. Tillsätt övriga ingredienser och sänk tempen. Låt småputtra tills det blir en riktigt tjock stuvning ca 15-20 min. Kasta lagerbladet och servera i en riktig ”Chili dog”, förslagsvis en amerikansk Frankfurter i ett korvbröd med senap och chiliröran ovanpå. Toppa med lite god, riven ost och tunt skivad lök och du har en grym Chili dog!

2367828_blog

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...