Blaue Zipfel

Filed Under: on september 12, 2009

Ca 4 port

15 st Nürnberger Rostbratwurst

Lag:

  • 1 liter Vatten
  • 1 dl Rött vin
  • 1 dl Vinättika
  • ½ Normalstor morot, skivad
  • 2 st Gula lökar, skivade
  • 10-15 Gula senapsfrön, hela
  • 5-6 Vitpepparkorn, hela
  • 2 st Lagerblad
  • 2 tsk Socker
  • 3-4 Enbär, hela
  • 2-3 Nejlikor, hela

Blanda alla ingredienser till lagen i en djup stekpanna och småkoka i ca 15 minuter. Lägg därefter i korvarna och sjud på låg värme utan att koka i ytterligare 15 minuter. Servera direkt ur pannan med gott surdegsbröd och eventuellt riven rättika och tysk potatissallad.

Blaue Zipfel mit Bauernbrot FOto: Seekatz

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...