Baechu Kimchi

Filed Under: on juli 31, 2009

Baechu Kimchi (배추김치) källa: www.kimchi.sesouthkorea

  •  1000 gr Salladskål
  • 6 st Salladslökar
  • Saltlake:
  • ½ dl Salt
  • 1 liter Vatten

Kryddblandning:

  • 2 msk Chilipeppar eller ”Red pepper flakes” (Finns i asiatiska butiker)
  • 1 msk Ingefära, färsk, riven
  • 2 msk Vitlök, finhackad
  • 2 msk Fisksås eller ostronsås (kan uteslutas)
  • 1 msk Socker

Skölj kålbladen och skär dem i grova bitar. Lös upp saltet i vattnet och lägg i kålen. Lägg på en tallrik som tyngd och låt stå över natten. Häll bort vätskan och skölj kålen noga under rinnande vatten. Blanda ner kålen i kryddblandningen. Packa kålen tätt i en stor glasburk, men inte ända upp till kanten. Lägg eventuellt en tyngd på kålen, och sätt på ett lock. Låt stå svalt ett dygn och därefter i kylskåp minst fyra dagar. Kimchin är klar att ätas! Förvara i kylskåp. Håller minst en vecka. Kimchi är mycket nyttigt och hälsosamt att äta då det är syrat. Innehåller mycket vitamin-C och andra antioxidanter.

629369_blog

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (Din röst saknas)
Loading ... Loading ...