Gör korv själv

Filed Under: on oktober 16, 2011

Att komma igång att göra egen korv kan kännas motigt, men misströsta inte det är inte svårare än att laga de flesta maträtter som hamnar på ditt bord.

Vanlig hushållshygien räcker långt och de flesta råvaror går relativt lätt att få tag på. Det går att komma runt det här med en massa maskiner: ta köttkvarn till exempel. Om man pratar vänligt med charkavdelningen på någon stormarknad så kan man säkert få sitt kött malt i lagom grovlek och de kan säkert också bistå med fjälster, bara fråga. Här hittar du exempel på en enkel framställd korv enligt ”KISS”-principen. Här finns ytterligare en artikel om ett enkelt förfarande vid korvframställning.

Vi tänkte samla ihop lite information om hur man kan komma igång och bli hemcharkuterist, tips och trix samt länkar så att du ka hitta det du ”vill” ha och inte måste köpa.

Titta i ”+-menyn” till höger så finner du mer sidor med information som kan vara till hjälp. ————–>

Vi kommer efter hand att fylla på med mer information, så kom gärna tillbaka lite då och då.


Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (12 röster, genomsnitt: 4,75 av 5)
Loading ... Loading ...