Forumet

Filed Under: on juli 20, 2009

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1]
Topic: Var köper man fjälster
Flurpa
Member
Posts: 1
Var köper man fjälster
on: December 9, 2012, 10:05

Jag har gjort korv i många årm men det enda fjälster jag hittar är krokfjälster och ibland smala rakfjälster om jag har tur. Nu vi jag göra t ex prinskorv och tjockare salami, så var kan jag köpa olika sorters fjälster?


Michael
Member
Posts: 450
Re: Var köper man fjälster
on: December 9, 2012, 15:00

Hej.

Det går utmärkt att köpa fjälster på http://www.Carnivor.se dom har lite allt möjligt att välja på. Dock är deras urval av fårfjälster lite begränsat. Min favoritstorlek på just prinskorv är 19-21mm och Carnivor har 22mm som minst. Det blir Wienerprinskorvar, men det är ju inget fel i det. Smaken är densamma.

Annars kan du handla på Caneb.se En fjälstergrossist i Landskrona, dom har allt! Mycket trevliga att prata med och berättar gärna om vilka sorters fjälster man kan köpa som inte är i storpack. Minsta mängd naturtarm är hel bunta dvs 90 meter när det gäller fårtarm, men priset är lägre än hos återförsäljare. Kroktarm säljs i buntar om 30M. Men t ex kollagentarm till falukorv finns i mindre längde, förvisso blir det 20kg falukorv om man stoppar allt på en gång, men det är det ingen som tvingar en till :-) Kollagentarm har i princip oändlig hållbarhet.

Köp du en bunta fårfjälster, dom är torrsaltade vilket gör att hållbarheten är lång. Har själv haft fjälster liggande i kylen nu i 3 år och dom är fortfarande bra. (har en bunta kvar av 10, så det är nog dags att beställa igen)


Jag har rökt och stoppat korv som hobby i över 7 år nu, och har inga planer på att sluta.

Pages: [1]
WP Forum Server by ForumPress | LucidCrew
Version: 1.7 ; Page loaded in: 0.018 seconds.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (10 röster, genomsnitt: 4,20 av 5)
Loading ... Loading ...