Gør pølse uden særlige gadgets.

Kategori: Artikel , Method offentliggjort December 28, 2011

Da jeg har en forkærlighed for pølser Jeg ønsker at lære hvad de forskellige ingredienser til at gøre pølsen. Jeg har også tænkt lidt om, hvorvidt det ville være muligt at gøre emulsionen pølser uden at gøre det vanskeligere end nødvendigt. Så det er nødt til at være en test emne.

Din indkøbsliste var

  • 500gr fint hakke
  • 500 g fint hakket svinekød
  • hylstre med den ønskede størrelse og længde. Jeg havde tjockkorvsfjälster hjem, så jeg var nødt til at gøre det denne gang

Ingen lange liste, men det var, hvad der var hensigten.

I kød og krydderier, du ønsker i skålen og bland med dejkroge.

Efter et stykke tid vil det hakkede oksekød blive klæbrig og det bliver tid til at fortynde med vand.

Til 1 kg hakket jeg brugte 3 kopper koldt vand hane. Fortyndes kun med lidt vand ad gangen og lad dejen optage vand før næste streg.

Denne pølsefars havde ingen kartofler mel, nitritsalt eller mælkepulver selv, men for at få lidt farve til det færdige pølse jeg tilføjet 1/4 tsk salpeter i håb om at det ville blive omdannet til nitrit natten over. Der var også 1/8 tsk ascorbinsyre for farve skyld. (E 300) Hvad ville være en god pølse uden nogle E-numre ;-)

For at stoppe pølse, jeg brugte en sprøjtepose.

Nogle snyd var det alligevel, fordi jeg proppet ind i en pølse horn i sprøjtepose. Der var noget luft i pølsen, at jeg tog af sted med at plotte de blærer med en nål.

Så fik jeg den færdige pølse forblive natten over for at få farve og modenhed. Efter røget pølse i 2 timer den næste aften, sjudas i 82 ° C vand i 20 minutter.

Som du kan se pølsen var berettiget våd, farven var okay (en lille grå i kanterne), men hvis du ønsker det bedre og bruge salpeter burde sandsynligvis hurtigere dug kød. Men så kan det være helt kød, fordi det ikke anbefales at før dug hakkekød, så skulle det være i køleskabet i 2-3 dage i salt og salpeter. Emulsionen var god dog.

Pølsen var en smule tørt, men hvis det er fordi jeg havde kun 20% fedt (som hakkekød pack), eller det var fraværet af kartoffelmel ved jeg ikke. Skulle det igen, når du har lyst, og derefter prøve 25 gr kartoffelmel / kg kød.

Artikel skrevet og fotos er taget af Michael Skoglund anerkendt som "Michael" på Salsusbloggen

Editorial takke Michael for han deler sine erfaringer og mener, at det kræver mere sådan fra læserne :-)

Skriv ut

1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (13 stemmer, gennemsnit: 4,46 ud af 5)
Loading ... Indlæser ...