Gamle opskrifter fundament for røget Hulthorvakorv

Kategori: Artikel , Kultur , opskrifter , rapporter udgivet 22 oktober 2011

Ulla Svensson, Gunilla Larsson og Maj-Stina Kullberg

Fyrre pounds af pølser. En imponerende mængde af pølse var resultatet af Ulla Svensson, Gunilla Larsson og Maj-Stina Kullbergs pølse produktion i en dag.

Ingen anden festival er godt forbundet med julemad. Her er de damer, som gjorde deres egen røget pølse krydret med cognac.

Hemostar og surdej brød

Hemostar og surdej brød sælges til priser, ingen ville være villige til at betale for resten af ​​året. Røget pølse er en anden af ​​de jule fristelser, mange er nostalgisk for. Tidligere hvert land husmor respekt for sig selv sine egne opskrifter, i dag, de fleste nøjes med, hvad der tilbydes i butikkerne. Nogle damer i Hallingeberg har tidligere gjort det samme, indtil en af ​​dem kom op med idéen: "Måske skulle vi samle en dag og gøre din egen rökkorv for Christmas 'forslag var godt op..

Det kan bemærkes, at ideen havde en klar sammenhæng med røgeriet, at efteråret blev bygget på Hulthorva i Hallingeberg, hvor ville pølserne får deres endelige behandling. Men først, det var en hel dag med fremstilling af pølser i en af ​​kvindernes køkken. Tarme var blevet købt, havde både lige og skæve, kød fra kvæg og elg, svinekød, både tykke og tynde, blevet lokaliseret ud af fryseren bokse er fundet betragtelige mængder af krydderier og salt købt, samt to stjerne cognac at runde medvursten med.

En travl dag

Det er fit kun hånd. Gunilla Larsson arbejde for en time i krydderier, salt og brandy i medvurstsmeten.

Det var en travl dag, hvor matberedarnas hylende bare stoppet for korte pauser til kaffe og kage. Disse moderne maskiner hjælpe med at opklare, hvornår de skal stoppe slibning og pølse, bearbejdning, som vil tage mindst en time en dej, er stadig den bedste i hånden. Før skumringen forvandlet til nat damerne havde bragt 40 kg pølse.

Nogle stod i opskriften bog, skrøbelige pølse, en person kaldet julen pølse eller svinekød pølse. Opskrifter fulgte længe havde været, den ældste blev taget fra kogebog med indsamlede opskrifter Odensvi hembygdsförening gav ud for et par år siden. Dagmar Gustavsson i Hybbel havde bidraget en opskrift på salami, at alle tanke lød godt, det er denne cognac kommer ind i billedet. Den dej ville ikke, som sædvanlig, fortyndet være med mælk, men med to deciliter cognac.

Rygning

Når pølserne har hvilet natten over gnides med salt, sukker og salpeter var det tid til det sidste trin i pølseproduktion, rygning. Beslutningen blev truffet koldrøgning, en langt mere

De pølser klar til rygning

langsommelige procedure end varm rygning som udføres i en halv dag, men dette var ikke at falde for moderne hurtige metoder. Koldrøgning ville tage 2 - 3 dage, og temperaturen oversteg ikke 30 grader i røgeriet. Ved 24 timer tilpasning af et røgeri blev konstateret, at en skov hytte bygget ved siden af ​​røgeri var en meget egnet sted natten over.

Pølsen blev hængt i onsdag morgen og så dagens lys igen på lørdag formiddag. Resultatet var? Ganske vidunderligt godt, tænkte alligevel dem, der stod for produktionen.

Opskriften

Tysk pølse

  • 3 kg god oksekød
  • 1 kg magert svinekød
  • 1 ½ -2 kg spæk
  • 1 ½ spsk sukker
  • 125 gr. salt
  • 3 spsk hvid peber
  • ¾ spsk kalisalpeter
  • 2 kop brandy
  • 4 m tarme

Forberedelse

Spæk skæres i fine terninger og dem opbevares på et koldt sted, så det ikke klæber sammen, for meget. Kød og Svinekød omhyggeligt befriet fra skind og sener og jorden fem gange. Hakkekød arbejdede kraftigt 30 min, og derefter iläggs krydderier. Massen bearbejdes yderligere 15 minutter, i hvilket tidsrum cognac påspädes lidt efter lidt. Efterfølgende indarbejdet spæk terninger og pølsefars arbejdede selv 30 minutter. Smag omhyggeligt, derefter behandles, røget, serveret og opbevares i salt sammensætning. Saltet i tre dage hos 8 spsk salt, 4 spsk sukker, knap 1 spsk salpeter derefter røget.

Færdig pølser. Efter tre dage i røgen pølsen var blevet forvandlet til en delikatesse til jul.

Artiklen er indsendt af Salsuskompisen Stefan Moestedt (anerkendt som "Stefan" på bloggen, osv.), der har opnået tilladelse fra Lena Pettersson (forfatter og fotograf) til at offentliggøre denne artikel på www.salsus.se.

Salsus hold vil gerne takke Stefan for dette, ville vi betegne som, kulturel præstation, og håber, at vi vil høre mere fra ham og andre Salsuskompisar der har lignende artikler, der kan offentliggøres for alle hunde-elskere fromme.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (10 stemmer, gennemsnit: 4,20 ud af 5)
Loading ... Indlæser ...