Heta hundar

kategori: Grilla, Kul, Recept publicerat juli 18, 2012

Länge har Denniskorven regerat i Svea Rike och många är vi som bränt dessa till oigenkännlighet på grillen.

Känns detta igen? Då är vi många i den klubben för hur många gånger har man inte stått där med skrikande ungar som vill ha korv, helst innan den är klar, och vem ska ha senap och var är ketchupen, nej ingen rostad lök!!!

Nu finns det en uppsjö intressanta korvar i handeln och tack och lov växer antalet trevliga vuxenkorvar på charkhyllorna samt hos småtillverkare.

Vad kan man göra själv åt detta? Jo, man kan ganska enkelt göra egna, roliga korvar och glädja släkt och vänner vid grillkvällen. Prova lite nya tillbehör till korven, sådana du aldrig tidigare smakat och upplev världens alla smaker. Gör en god ”chili” och toppa din Hot Dog på amerikanskt vis som en ”Chili Dog”. Lite surkål som topping och du har en delikatess i din hand. Toppa med ”Hot Sauce” á lá Texas och låt smaklökarna dansa flamenco!

Varför inte prova något av recepten på grillkorv á lá Texas. Där gör man vad som kallas ”Hot Links” vilka är lite tjockare, smakrika korvar. För det mesta ser dessa ut som vår tjocka grillkorv men ibland knyter man ihop ändarna och gör så korvarna liknar våra falukorvsringar fast i lite mindre format. Vid en traditionell Texas Barbeque saknas aldrig korven på grillen. Ofta eldar man med trä som ger god rökighet åt köttet som t.ex. ”mesquite”, ”pecanträ”, ”hickory” och ”ek”. Flera av dessa träslag finns att köpa hos återförsäljare av Webergrillar. Men spån och bitar av våra fruktträd ger en mycket god röksmak åt kött och korv, så släng inte bort kvistar och grenar när du eller din granne beskär fruktträden.

Det finns en uppsjö av roliga korvar i USA från vilka vi valt ut och provat några stycken med mycket positiva resultat. Prova gärna något av recepten och låt dig fara till Texas i tankarna.

Eller prova att göra en klassisk schweizisk grillkorv cervelat som säljs över hela landet i korvkioskerna. Vid ett tillfälle var det ont om korvskinn till deras älskade cervelat vilket höll på att skapa en kris i landet. Man fann till slut korvskinn i Brasilien och landet kunde andas ut.

Man värnar om en äkta korv i dessa länder vi nämnt. Det ska vara skinn på korven, annars är det inte en riktig korv. Våra skinnfria grillkorvar är gjorda i plaströr som skärs bort efter man sprutat korvarna med varmt vatten innehållande rökextrakt!? Inte ens rökning av korven sker längre utan man sprutar in extrakt. Snart är det väl inte ens kött i korvarna heller eller……?

Kom igen! Sommaren är inte slut ännu! Prova att göra en god korv och gläd vänner och bekanta.

Korvrecept (förslag)

Bigwheel’s Cowtown Baloney

Bigwheel’s Genuine Texas Hotlinks

Bigwheel’s Lonesome Yankee Bratwurst

Dakota´s best Hot Dog

Hot links (Texas BBQ King)

Smoked Beef Sausage (Texas BBQ King)

Smoked Chorizo (Texas BBQ King)

Smoked Italian Sausage (Texas BBQ King)

Smoked Jalapeño Sausage (Texas BBQ King)

Texas Hill Country Sausage (Texas BBQ King)

Tillbehör (förslag)

Chilli for Hot Dogs

Sauerkraut Hot Dog topping

Texas Hot Dog Sauce

 

Källor:

http://www.mexican-barbecue-recipes.com/chorizo-recipe.html

http://www.ochef.com/81.htm

http://www.lets-make-sausage.com/hot-dog-recipe.html

http://www.receitasemenus.net/content/category/13/280/350/

http://www.flickr.com/photos/djwtwo/5130285608/

http://www.justporkrecipes.com/por-7140.html

http://cltampa.com/dailyloaf/archives/2010/07/28/homemade-chorizo-sausage-recipe#.TxFP2fmrGZg

 

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (8 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...