Fiskkorv i ättikslag

kategori: recept publicerat januari 13, 2000

Egentligen är detta vanliga fiskköttbullar som jag stoppat i korvskinn men pricken över i:et är att man också lägger dom i ättikslag. Underbart goda!

 • 800 gr lax
 • 800 gr torsk
 • 5 ägg
 • 2 gula lökar
 • 1.25 dl ströbröd
 • 1.5 msk potatismjöl
 • lite socker
 • salt och peppar

 

Hacka och stek löken utan att den tar färg, ställ att svalna. Blanda ägg, ströbröd och potatismjöl i en bunke, låt svälla en stund. Mal fisken, blanda allt tillsammans i bunken. Sockra lite och salta och peppra. Var inte rädd för att salta för mycket, fiskfärs kräver en hel del salt. Provstek en klutt.

Nu kan man antingen forma smeten till köttbullar och steka dom som dom är eller fylla smeten i fjälster till korv. Jag körde korvvarianten den här gången. Jag sjöd sen korven i 70° vatten i 15 minuter men stekte sen på dem för färgens skull. Här är en burk med korv som jag inte stekte.

Färgen blev väl sådär ;-)

Resten stekte jag för just färgen.

Koka ihop en lag bestående av

 • 3/4 dl ättiksprit 12%
 • 3 dl vatten
 • 1/2 dl socker
 • 1 tsk krossad kryddpeppar

Varva korvarna/köttbullarna med skivad gul lök i en glasburk, korvarna kan skivas för att inte ta så stor plats. Häll över den avsvalnade lagen. Förvaras i kylen, låt mogna i 3-4 dagar, avnjutes på knäckebröd.

Receptet kommer ifrån Michael Skoglund. Salsusredaktionen tackar för bidraget.

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (3 röster, genomsnitt: 4,33 av 5)
Loading ... Loading ...