Julkorv, Högeberg

kategori: julkorv, recept publicerat januari 7, 2000

Julkorv på  Högeberg

  • 8 kg fläskfärs
  • 2 kg nötfärs
  • 4 kg späck
  • 250 gr potatismjöl
  • 6 liter mjölk
  • 1 dl kryddblandning bestående av:1/3 muskotnöt, 1/3kryddpeppar,1/3ingefära ,1/4peppar
  • 2 dl salt

Det är viktigt att allt har samma temp.och kallt.

blanda smeten väl(ev.mixerstav) häll i mjölken försiktigt under blandningen till en smidig  konsistens.

Fyll smeten i fjälster och lägg i korvarna i 72° c vatten under 16 minuter.

Låt korvarrna svalna och frys ner dem omgående

Ett recept inkommet från användare Dragvis

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (5 röster, genomsnitt: 3,00 av 5)
Loading ... Loading ...