Vi har en vinnare!

kategori: Salsus publicerat oktober 17, 2011

Efter genomförd läsarenkät och med hjälp av en slumpgenerator plockades det fram 10 stycken enkätsvarare. Dessa fick chansen att kort motivera varför de skulle få en korvfyllare. Salsusredaktionen har nu granskat och funderat över dessa motiv och funnit en som vi föll för.

Enkäten

Vi är väldigt glada över att vi har fått svar på våra frågor, de ger oss lite riktlinjer att göra Salsus bättre för de som besöker sidan. Nu är det så att det inte är helt över än: Vi har försökt tolka svaren som gavs och detta har vi publicerat här. Kika gärna igenom frågeställningarna och redaktionens analys och KOMMENTERA. Vi kan ju ha feltolkat. Era kommentarer tas emot med varm hand, dock utlovas ingen korvfyllare denna gång, det har vi inte råd med just nu.

Motivationen

Jan Bärtås

”Min grekiske vän Nico i Växjö, som är polis till yrket, blev eld och lågor när vi diskuterade korvtillverkning på årets midommarfest. Jag lovade att vi ska göra höst- och julkorv ihop, fast jag visste också att min kvarn till assistenten är paj. Hoppas!”

Vi föll för att vår vinnare vill tillverka det bästa vi vet i lag med en kompis och därmed sprida intresset och kunskaperna. Grattis!

Vinnaren

Så här beskriver han sig och om sitt intresse för korvmakandet:

”Jag har ett stort intresse för matlagning. Mina första korvar gjorde jag för runt 25 år sedan och då ihop med en annan korventusiast. Vi gjorde olika sorters julkorv och snart är det dags igen. Annars blir det främst lättrökta småländska isterband som gäller. Älgkorvar gjorda vi också förra hösten, samt lamm och vanliga nöt/färskorvar med olika kryddningar.

Korvtillverkning är för mig ett härligt avbrott i vardagslunken och en syssla som man även kan involvera barnen i. Det blir kanske mer korv än man kan äta, men det är ju oerhört kul att ha med sig hemmagjord korv till kompisar när man kommer på besök.

Till yrket är jag journalist och arbetar på dagstidning. Skriver en hel del om mat och hälsa. Är också ölskribent och provar regelbundet alla ölnyheter. Öl och korv ligger ju väldigt nära varandra. Medverkar bland annat i domarpanelen på Stockholm Beer och whiskyfestival när Årets öl ska koras.

Från Salsus hämtar jag inspiration. Här ju finns ju ett flertal recept och många av dessa har jag provat. Däremot har jag inte varit så aktiv i forumet, kanske blir det mer framöver.”

Han som beskriver sig själv enligt enligt ovan heter Jan Bärtås och är hemmahörande i Växjö. Vi ser fram emot att få rapporter vad som händer med den nya korvfyllaren vart det lider.

Sponsor 

Vi har blivit begåvade med en logistiksponsor som ombesörjer transport av vår korvfyllare till Växjö, DHL. Vi vill passa på och tacka dom för det och samtidigt upplysa om deras eminenta service:

www.servicepoint.se

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (5 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...