Julkorvar 2011, receptinsamling

kategori: Recept publicerat oktober 8, 2011

Till förmån för de julkorvshungriga läsare som årligen fullkomligen invaderar Salsus hemsida i sin jakt på recept. Förra årets 14.000 unika besökare så var det cirka 5.000 som besökte Salsus mellan 1:e november till 22:e december, därefter fullkomligt dog besöken!

Vad finns hemma hos dig?

Vår tanke med den här insamlingen är att kunna erbjuda annat än stjärnkockarnas varianter av julkorv, utan Salsusläsarnas favoriter.

Frågan är hur definierar vi julkorv? I vårt, Salsusredaktionens, sätt att tänka då är det en korv som på något sätt knyter an till julen och tänker man på det viset så är julkorvsbegreppet väldig vitt. Självklart finns våra klassiker på på julbordet men kanske det är dags att reformera julkorven?

På Salsusredaktionen går tankarna till våra utomrikes födda svenskar som tar med sig sina kryddor och smaker, går de att använda till en korv som äts till jul? Det är inte så långsökt som det låter, vad är det för krydda i lussebullen som gör den unik? Lussebulle är väldigt mycket jul över, eller hur? Det finns säkert andra kopplingar som redan finns och kanske nya som borde finnas?

Klassiskt eller kreativt?

Har du ett klassiskt familjerecept på julkorv som ligger i byrålådan eller har du varit kreativ och skapat en egen variant av julkorv? Var inte blyg utan dela med dig så kan vi nog få ihop en imponerande samling av både gammalt och nytt att erbjuda de julkorvssvultna besökarna i november-december.

Här kan du lämna in

Vill du bidra med ditt recept så kan du antigen lämna ditt bidrag i vårt artikelgenerator. Det krävs att du är inloggad. Har du inget kontot på Salsus och inte vill det kan du nyttja vårt gästkonto: Användarnamn = gast, lösenord= gast. Det går också bra att e-posta in receptet. Om du har varit kreativ och utvecklat julkorvsbegreppet, skriv gärna lite kort hur du tänkte om kryddningen, köttvalet med mera. Det här kommer att bli kul!

Om du inte gör det, så kommer vi att räkna om receptet till 1 kilo massa (kött + eventuell vatteninnehåll), så att det blir gemensamt för recepten.

Resultatet

Du hittar receptnamnen och länkarna till dem i sidopanelen till höger samt att det finns en sida där du listar dem kollektivt.

Några länkar som inspiration:

”Moderna julbord: Allt är inte så traditionellt som vi tror.” Nationalencyklopedin, hämtad 2011-10-08.

”Doppet och korven äldst på julbordet”  Göteborgsposten, hämtad 2011-10-08

”Julbord – dukat för frossa”, Populär historia, hämtad 2011-10-08

”Mattrender genom tiderna”, Svt, hämtad 2011-10-08

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 2,00 av 5)
Loading ... Loading ...