Currywurst, Zanzibar

kategori: korvrätt publicerat januari 4, 2000

Currywurst är kult. Hon är en av favoriträtterna bland de tyska korvälskarna. Tiderna då rätten endast åts som snabbmat är över, nu har rätten erövrat en plats i gourmetrestaurangerna. Nedan hittar du ett gourmet-recept för för rätten.

Ingredienser för 4 portioner:

  • 12 g smör
  • 60 g fint tärnad lök
  • 15 g socker
  • Zanzibar curry 15 g (Går bra med din favoritcurry också)
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g tomatketchup
  • 60 g ättiksgurka, finhackad
  • 12 g sambal oelek (indonesisk chilekrydda)
  • 5 g salt
  • 50 ml stark köttbuljong
  • 3 msk fruktvinäger (Hallon/jordgubb, det som finns)
  • 6 msk neutral vegetabilisk olja (Raps)
  • 4 currykorvar
  • 4 tsk Zanzibar curry för överpudring

Förberedelser:

Smält smöret i en kastrull. Fräs löken i den och strö över sockret. Rör sedan i curry och toppa med tomaterna och ketchup. Rör i tärnad ättiksgurka och krydda såsen med salt och sambal oelek kraftigt, rör sedan i buljongen. Smaksätt såsen i slutet med kryddig frukt vinäger efter smak.

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs curry korven gyllenbrun.Den currykorv serveras på en tallrik med currysås och strö över 1 tsk curry Zanzibar.

Tips:

Servera med bakad potatis eller pommes frites.

Litteratur:

Inga Griese, Herbert Seckler: The Big Book Zanzibar, samling Rolf Heyne, München 2010, € 39,90, ISBN-13: 978-3899104561

 

Skriv ut
1 Inte helt lyckat, kanske2 Njahh!3 Helt ok!4 Mycket bra5 Kanonbra (1 röster, genomsnitt: 5,00 av 5)
Loading ... Loading ...